Tavaszhozó Sportliget Disc Golf Liga

 

Layout

 

9 lyukas layout-ot fogunk játszani a liga során. A pályatérkép és a teesign-ok a következő linken érhetőek el:

https://drive.google.com/file/d/1Bn9k4d4zgbmPxA2jlr6kQ65BX4ZNg0Tk/view?usp=sharing

 

Divíziók

 

A ligában MPO és FPO kategóriákban lehet részt venni, az egyes divíziók eredményei külön kerülnek összegzésre.

 

Egyéni kör

 

Az egyéni kör során érvényes kör lejátszására legalább egy másik ligajátékossal együtt van lehetőség. Az időtartam során az egyéni kör bármennyiszer újrajátszható, és a pontozáskor a legjobb eredmény lesz figyelembe véve.

 

Időtartama:                01.20 - 04.19.

 

Közös körök

 

A közös körök a megadott dátumokon reggel 9:00-ás kezdéssel kerülnek megrendezésre, mely során egy hagyományos és egy speciális kört fogunk lejátszani a layout-on. A speciális körök szabályai lentebb olvashatóak, ezek formátuma még nem végleges, létszámtól függően változhat.

 

A hagyományos közös körökön ki lesz jelölve egy-egy lyuk, ahol mérjük a CTP-t, és ennek eredménye beleszámít majd a végső eredménybe is. A speciális körön már nem lesz CTP.

 

Közös körök időpontjai:

  1. közös kör:      03.02. (szombat)
  2. közös kör:      04.20. (szombat)

 

Pontozás

 

Hely Egyéni kör Hagyományos kör Speciális kör CTP
1. 20 20 10 3
2. 16 16 8 2
3. 12 12 6 1
4. 10 10 5
5. 9 9 4
6. 8 8 3
7. 7 7 2
8. 6 6 1
9. 5 5 1
10. 4 4 1
11. 3 3 1
12. 2 2 1
13. 1 1 1
14.-36. 1 1 1

Adott körön kialakult döntetlenek esetén minden játékos megkapja a helyezésért járó teljes pontszámot.

Speciális szabályok

 

Skins:

 

Minden játékos rendesen lejátsza az adott pozit ami 1 pontot (skin) ér. Ha valaki mindenkinél kevesebből dobta meg az adott pozit akkor megkapja az érte járó pontot. Ha nincs olyan aki mindenkinél kevesebből dobta volna meg a pozit akkor az adott pozi pontja hozzáadódik a következő pozi pontjához. Tehát ha az első pozin senki nem szerzett pontot akkor a második pozi már két pontot fog érni, ha itt sincs pontszerzés akkor a harmadik pozi már 3 pontot fog érni. Ha az utolsó pozin nem nyert senki sem pontot akkor sudden death play offot játszik az összes játékos a megmaradt pontokért.

 

Wolf:

 

A játékosoknak van egy fix egymás utáni sorrendje. Mindig ebben a sorrendben fognak dobni viszont a kezdő játékost pozinként cserélik, hogy mindenki ugyanannyiszor kezdjen. Mindig az utolsónak dobó játékos a farkas. A farkas választhat magának 1 partnert ha akar, ezt úgy teheti meg hogy miután valaki eldobta az első dobását a farkas dönt hogy az adott játékost választja-e magának partnerül. Ha valakit nem választott később nincs rá lehetősége hogy mégis őt válassza, partnernek csak azt a játékost választhatja aki éppen dobott. Aki nem a farkassal van az a másik csapatban van. Így kialakult két csapat, ezek a csapatok best shot doubles szabályokkal játszák le az adott pozit. Ha az egyik csapat jobbat dobott annyi pontot kap ahányan a másik csapatban vannak. A farkas lehet magányos farkas, ekkor nem választ partnert, ilyenkor egyedül játszik az összes többi játékos ellen. Ha egál van a pozin senki sem kap pontot. Mikor következik a következő pozi a következő játékos fog kezdeni, ezáltal más lesz a farkas.

 

 

Scroll to top