IMG_1578
IMG_1569
IMG_1580
IMG_1449
IMG_1571
IMG_6677
IMG_1573
IMG_1547
IMG_1576
IMG_1489
IMG_1566
previous arrow
next arrow

Budapest Open 2023 Hírösszefoglaló

Múlt hétvégén a Hajógyári szigeten került megrendezésre a Budapest Open 2023 Sponsored by Kastaplast elnevezésű, a PDGA által immár 14. alkalommal szankcionált versenyünk. Az eseményen 9 ország (Ausztria, Dánia, Észtország, Finnország, Magyarország, Svájc, Szerbia, Szlovákia, USA) 53 játékosa küzdött meg egymással 5 kategóriában (23 MPO, 7 FPO, 10 MP40, 12 MA4, 1 FJ18 ) változatos időjárási körülmények között a par 61, 2290 méter hosszú, Hatvani Dani által tervezett pályán.

A verseny magyar résztvevőinek eloszlása szintén változatos volt. Földrajzilag nézve jöttek játékososk Debrecenből, Szegedről, Szarvasról, Oroszlányból is, és volt köztük Hatvani, Bodosi, Siklósi, Prágai, Tóth, Németh, Török, és Orosz is, mesterségüket tekintve pedig volt Bognár, Kovács, Mészáros, Kulcsár, Szabó, és Fazekas is.

Az MPO kategóriában a harmadik kör kezdeténél még nyitott volt a verseny, de a kör alatt az élmezőny már nem tudta tartani a tempót a verseny a 2019-es bajnokával, az osztrák Stanislaus Amann-nal, aki végül -9-es összpontszámmal megynyerte a versenyt. A dobogó második és harmadik fokára a Kanyon DGSE disc golf SZAKÁG-ának két játékosa, Veres Balázs (+2), és Kovács Tamás (+4) álhatott fel.

Az FPO kategóriában az észt Ly Teder aratott fölényes győzelmet +18-as végeredménnyel. Második helyen az idei magyar FPO bajnok, Petróczy Anna végzett +50-el, a harmadik hely pedig a versenyt +56-at befejező szerb Tijana Šotic-é lett.

Az MP40 kategóriában a harmadik kör elejére már csak három embernek volt esélye megszerezni a bajnoki címet, akik közül végül Török Péter (Kanyon DGSE) diadalmaskodott +2-es összpontszámmal. Az esüst érmet a finn Arto Myllylä akaszthatta a nyakába +6-os végeredménnyel, a bronzot pedig az osztrák Phillip Gould szerezte meg +11-el.

Az MA4 kategóriában nagy csata alakult ki az Ausztriában élő Balázs-Peter Metzger, és a szlovák Tomas Hons között, amiből végül Balázs keveredett ki győztesen (+32), és élete első győzelmét aratva emelhette magasba a győzelmi trófeát. Három dobással mögötte Tomas lett a második, a harmadik helyen pedig a szépen hajrázó Milibák Gábor (Kanyon DGSE) végzett +40-el.

Az MJ18 kategóriában Baksa Marcel győzött +80-as végeredménnyel.

A 6-os lyukon megrendezett CTP-n az osztrák Eric Osterwinter győzőtt 49,5-cm-el. Mögötte mindössze 2,5 cm-el lemaradva a szintén osztrák Samuel Gould végzett a második helyen, a harmadik helyet pedig egyesületünk disc golf SZAKÁG-ának játékosa, Schwarcz Ádám szerezte meg 115 cm-el.

A 14-es pozin megtartott, a Twisted Cedars által támogatott CTP-n 536 cm-el az osztrák Bernhard Wimmer lett a winner. A második helyre a szintén SZAKÁG-as Kovács Tamás ért oda 565 cm-el, a harmadik helyen pedig az MPO bajnok osztrák Stanislaus Amann végzett 615 cm-el.

A verseny többi játékosának eredményeit itt lehet megtekinteni:

https://www.pdga.com/tour/event/70332

A versenyről készült képek itt érhetők el:

https://photos.app.goo.gl/m3DUBU4CWXhukFHT7

Köszönjük minden játékosnak a részvételt, és gratulálunk a dobogósoknak. Szintén köszönjük Erich Altoraynak, hogy a Kastaplast támogatta az eseményt, és a Fővárosi Önkormányzatnak, hogy engedélyezte a terület használatát. A Twisted Cedars-nak, és Johnny Okun-nak is köszönjük a csodálatos side event nyereményeket. Köszönjük továbbá mindenkinek a segítségét, aki valamilyen módon a verseny szervezésében részt vett.

Scroll to top