IMG_6482
IMG_6520
IMG_6447
IMG_6493
IMG_6462
IMG_6471
DSC07048
DSC07010
DSC07019
DSC07024
DSC07029
DSC07034
previous arrow
next arrow

Lezajlott az Őrség Open 2023

Múlt szombaton és vasárnap, július 29.-én és 30.-án került megrendezésre az Őrségi Nemzeti Parkban az Őrség Open 2023 sponsored by Kastaplast elnevezésű versenyünk. A tornán 5 ország (Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Magyarország, Dánia) 68 játékosa küzdött meg egymással, önmagával és a pályával 4 kategóriában (46 MPO, 7 FPO, 7 GREEN, 8 PURPLE) 3 körön át változatos időjárási körülmények között a par 63, 2241 méter hosszú, Hatvani Dani által tervezett pályán.

Az MPO kategóriában a harmadik kör végére szoros küzdelem alakult ki az osztrák Lucian Dutzi, a Maters Európa Bajnokság magyar csapattag Török Péter (Kanyon DGSE), és az augusztusi tallinni EB-n hazánkat képvieslő Kazai Bálint (Kanyon DGSE) között, amiből végül egy dobás különbséggel Bálint került ki győztesen -13 összpontszámmal, Lucian és Peti pedig holtversenyben a második helyen végeztek -12-vel.

Az FPO kategóriában a +5 összpontszámmal fölényes győzelmet arató osztrák Laura Posch álhatott fel a dobogó legfelső fokára. A második helyen a szintén osztrák Irmgard Derschmidt végzett +44-el, a harmadik helyet az pedig az ugyancsak Masters EB magyar csapattag, Csepeli Aliz szerezte meg +53-as végeredménnyel.

A GREEN kategóriában a mindhárom körben kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó, a versenyt +27-s összpontszámmal befejező horvát Dino Harambasic emelhette fel a győzelmi trófeát. Mögötte hét dobással lemaradva az ugyancsak horvát Antonio Grigić lett a második, a harmadik helyen pedig Balázs-Péter Metzger (Ausztria) végzett +45-el.

A PURPLE kategóriában nagy csata folyt a győzelemért, ami után Tóth Péter (DEAC Freebees) szerezte meg az aranyérmet +40-el, és Csupor Márton (Kanyon DGSE) lett a második +45-el. A harmadik hely megszerzésére négy embernek is volt esélye, akik közül végül Kulcsár Gergelynek sikerült megszerezni a bronzérmet +54-el.

A verseny többi játékosának eredményeit itt lehet megtekinteni:

https://www.pdga.com/tour/event/70331

A versenyen side eventek is megrendezésre kerültek. A LIMBO versenyt a mindegyik alacsonyságot első dobásra teljesítető Laura Posch lett az első, a JYLY puttversenyen Kazai Bálint (Kanyon DGSE) nyert, a CTP versenyen az osztrák Frank Kelz (Disc Golf Club Petzen) diadalmaskodott, a Fantasy játékban pedig a szlovén Matej Erncl végzett az élen.

Köszönjük minden játékosnak a részvételt, és gratulálunk a dobogósoknak. Szintén köszönjük a Kastaplastnak, hogy lehetőséget biztosítottak a verseny megrendezésére. Köszönjük továbbá mindenkinek a segítségét, aki valamilyen módon a verseny szervezésében részt vett.

Scroll to top